Esselien de Groot TaalTotaal

Esselien de Groot

Tekstschrijver en journalist

Als zelfstandig journalist en tekstschrijver kan ik voor bedrijven en organisaties elke gewenste tekst maken, zowel in print als online.

Sinds 1996 woon ik in Coevorden waar ik in de gemeente en daarbuiten een groot netwerk heb opgebouwd. Van origine ben ik afkomstig uit Gelderland (geboren en getogen in de Achterhoek en jarenlang gewerkt op de Veluwe).

Werkervaring:

1981-1996
Journalist bij Wegener Uitgeverij Gelderland (diverse standplaatsen, waaronder Ede, Apeldoorn, Ermelo en Wageningen. In die periode heb ik ook veel ervaring opgedaan als rechtbankverslaggever.

1996-2012
Journalist bij Boom regionale uitgevers. Voor dit bedrijf was ik actief voor de krant in de gemeente Coevorden, maar ook enige tijd in Deventer.

2012-heden
Zelfstandig ondernemer met diverse opdrachtgevers.

Medio 2019-heden
Journalist voor mijn eigen online-krant www.coevordernieuws.nl en diverse opdrachtgevers.

In mijn vrije tijd ben ik bezig op diverse fronten. Ik ben lid en oud-voorzitter van Rotaryclub Coevorden en ik ben secretaris van Broodfonds Zuidoost-Drenthe. Eerder was ik betrokken bij de Ganzenmarkt Coevorden, de Drentse Wandelvierdaagse en Stichting Mont Ventoux, die zich inzet voor KWF Kankerbestrijding. Nu ben ik actief voor Bergje tegen Kanker, gericht op kinderen die worden geconfronteerd met kanker in hun gezin. Ik interesseer mij voor cultuur en ben bovenal een boekenliefhebber.

Wat vraag ik?

Opdrachtgevers

Contact